Покупка на музикални инструменти: Избор на правилния инструмент

Има много фирми, които продават музикални инструменти, така че трябва да внимавате, когато избирате между тях. Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да не сгрешите при покупка на музикални инструменти онлайн.

Разгледайте списъка с налични онлайн търговци

През последните няколко години се появиха много онлайн магазини за музикални инструменти. Една от основните причини за този растеж е популярността на електронната търговия като такава – тя е много удобна както за продавачи, така и за купувачи. Внимателно проучете отзивите на клиентите за инструментите, продавани от конкретен магазин, потърсете специализирани форуми, за да разберете качеството на продаваните продукти.

Съберете достатъчно информация за инструмента, който планирате да закупите

Изборът на музикални инструменти е огромен. Например, ако купувате китара в онлайн магазин, тогава трябва да имате представа за марката, стила или вида на инструмента, от който се нуждаете. Уверете се, че сте намерили цялата информация за теглото, формата, размерите и т.н. преди да направите покупката.

Разгледайте възможно най-много снимки на инструмента

Не трябва да се ограничавате до разглеждането на 2-3 снимки на инструмента, публикувани на уебсайта на онлайн магазина. Помолете да видите или изпратете още снимки с добра яснота на изображението, като обосновете заявката си с факта, че това ще помогне за по-ясно определяне на окончателното решение за покупка. Ако търсите античен – винтидж – инструмент, помолете продавача да разглоби артикула и да направи ясни снимки на вътрешните части. Това е много важно, защото когато купувате през интернет, нямате възможност да докоснете инструмента и да направите правилна преценка.

Научете подробностите

Поискайте от продавача възможно най-много подробности за инструмента. В крайна сметка е много важно да знаете всички негови характеристики. Например, ако е китара, разберете дали има прав гриф, как свири – тихо или пронизително, колко бързо се износват праговете, има ли прекомерно бръмчене или мъртви нотки.

Уточнете политиката за връщане на закупените музикални инструменти, преди да направите покупката

Всеки онлайн магазин установява своя собствена политика по отношение на възможното връщане на закупени стоки. Уточнете детайлите, за да избегнете възможни разногласия по този въпрос в бъдеще.

Източник:  prosound.bg