Семейства с деца живеят навън в Перник

Семейства с деца, чиито жилища бяха иззети от Община Перник, живеят навън. До zaPernik.com получихме съобщение и снимка, как група хора, сред които деца и малко багаж пребивават в гориста местност.

Ето и него:

„Защо лъжете като баш цигани, не ви ли се показват документи, защо пишете, че са се самонастанили, защо не давате на хората жилища, а ги гоните, на някои давате, а някои ги имате за кучета. Какъв е тоя кмет защо не си погледнете, че от 1999 не е направено един път ремонт, иначе няма кой да ви изкара кирливите ризи и лъжите. Вие немате ли сърца, тоя кмет сигурно няма дете и не знае как боли да ти е детето на улицата, но няма как да усети защото голям кокал много здраво го е захапал и затова няма жал към хората. Затова ще кажа едно, че всички живеем под едно небе и всички ядем един хляб“.

 

Припомняме, че след поредица от нарушения, от Община Перник започнаха изземване на общински жилища в кв. Мошино, бл.11. По законов ред първоначално бяха предупредени собтвеницие в определен срок да напуснат, след което започна и принудително изземване от тези, които не са го направили.

Жилищата се обитаваха предимно от роми. А снимки красноречиво показват в какво са превърнати. Някои от живущите обаче твърдят, че имат документи и са си плащали сметките.