Намериха вибратор при почистването на река Струма – СНИМКА

Сред всички боклуци, които перничани са изхвърляли в река Струма, е намерен и стар вибратор. В почивните дни доброволци от рибоопазващата организация в Перник слязоха в коритото на река Струма в центъра и събраха 180 чувала с какви ли не отпадъци. Сред тях са се натъкнали и на розовия атрибут. Доброволците призовават, ако някоя дама си го познае, да пише: „Правим доставка на адрес – почистен и с нови батерии“.

21 души за два дни почистиха еднокилометров участък от пицария „Сан Марко“ до 100 м под моста на ВИК Перник. Едва трима перничани извън организацията се включиха в почистването на Струма.

„Всички доброволци от ЦРОО без изключение положиха ОГРОМЕН труд, за да изглежда реката по начина, който не е изглеждала никога до сега! Благодарим на тримата граждани извън групата на ЦРОО , които в неделния ден бяха съпричастни към каузата ни и се трудиха наравно с нас“, казаха от организацията.

В понеделник Община Перник ще извози събраните 180 чувала боклук до градското сметище.
От детски магазин „Бебчо“ пък са дарили 500 чувала за смет.

Тази сутрин стартирайки работния ден забелязахме под моста на река Струма в района на градския парк, изхвърлени преди броени часове, два чувала пълни с листа и клони!
Пазете чисто, това е нашия град в който живеем и градим бъдещето на нашите деца!

 

Коментари

коментара