Знаците на съдбата: Една дата се превърна в мъка и радост за Ива Давидова

Съдбата непрекъснато ни праща знаци, но понякога те са толкова фрапиращи, че дори и прагматичното мислене не може да ги отрече. 

Една дата се превърна в най-голямата мъка и в най-голямата радост за народната певица от Перник Ива Давидова – изпълнителката на хита „Перник вода нема“ и на редица народни и патриотични песни.

Преди близо шест години, на 27-ми януари Ива преживява най-голямото сбогуване в живота си – това с баща й Валентин Давидов, който си отива от този свят внезапно в съня си на 60-годишна възраст. Болката на певицата от Перник е неописуема, тъй като с баща си тя е имала много силна духовна връзка и казва, че баща й е бил сродната й душа. Ива посвещава песен на баща си Валентин, а по-късно и наградата си от Пирин фолк. Ива продължава да мисли и страда по баща си.

Но понякога дори и мъртвите ни дават знак, че животът продължва и не бива да скърбим дълго.

На същата дата – 27-ми януари Ива Давидова изпита и най-голямата радост в живота си – да стане майка. В денят, в който нейния татко си отива, идва малката й дъщеря. А Ива я кръщава Валена – на баща си Валентин.

Лъчезарната певица от Перник сключи за втори път брак с 33-годишния Димо Кирилов, а не след дълго станаха и трима.  Малката Валена ще расте между България и Германия, където отдавна живее и работи таткото.

Ива и Димо не са се готвили специално за родителството, засега се вслушват в интуицията си и в характера на детето, за да се грижат за нея. Балансират между съветите на бабите и на модерните методи за отглеждане на дете.  Благодарни са на Бога, че ги е дарил с момиченце.

Мечтата на Ива е дъщеря й да расте здраво и усмихнато дете и да стане преди всичко добър човек. Останалото си е нейния път. И двамата ще я подкрепят в изборите й./Zapernik.com