Перник събра трима приятели

Миньор – Перник събра трима приятели в името на футбола. Изпълнителният директор Велизар Димитров, старши треньорът Христо Янев и помощник треньорът Владимир Манчев са възпитаници на школата на ЦСКА. Приятели са от 20 години, а сега и тримата работят за общата кауза – Миньор.

Ето какво казаха тримата „тенори“ на Миньор- Перник в репортаж на БНТ:

Велизар Димитров :

„Много пъти съм си мислел, когато свърша с кариерата на футболист с какви хора мога да работя. Ние тримата сме приятели от повече от 20 години. Това събиране не е случайно. Когато си подхождаш с едни хора като индивидуалности, като начин на живот и разбиране, мисля, че е напълно нормално да се срещнем отново и да работим заедно“.

Владимир Манчев:

„По-лессно е да работиш с хора, на които имаш доверие и които знаеш, че са професионалисти. Ние се познаваме много добре още от футболния терен. Явно наистина ни е писано пътищата ни отново да се съберат“.

Христо Янев:

„Миньор ми даде за пръв път възможност да реализирам идеите си като треньор. Моята амбиция обаче е водеща. Виждам в лицето на Миньор и на града да реализирам идеите си, които имам в главата и да развивам потенциала, който имаме“.

 

Изпълнителният директор на клуба Велизар Димитров каза, че освен основния отбор, трябва да се развива и школата на Миньор. В момента текат преговори с няколко фирми и той се надява, че стогодишният клуб ще намери допълнително финансова подкрепа.

По думите на Димитров към момента финансовото положение на клуба е стабилно, но ако иска Миньор да се развива и върви нагоре, нужно е да се търси още финансова помощ от частни спонсори.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply