53% от перничани одобряват вдигането на такса смет за селата

53% от перничани одобряват вдигането на такса смет за селата, каквато идея налага кмета на Перник Станислав Владимиров, научи zaPernik.com след направено онлайн проучване на сайта си, проведено на 17 декември 2020година, в което участие взеха над 3000 перничани.

53% от гласувалите одобряват такса смет за града и селата да е еднаква, като за целта е нужно тази на селата да се вдигне десетократно.

47% от гласувалите са против.

От ГЕРБ се обявиха в защита на хората в селата и казаха, че ще защитават интересите им докрай, като обявиха, че от това сегашния кмет ще загуби много гласоподаватели, които ГЕРБ ще си върне. „Ще се борим за всички разочаровани от Станислав Владимиров избиратели„, каза Денислав Захариев – новия лидер на ГЕРБ в Перник.

Кметът на Перник Станислав Владимиров пък смята, че е честно хората на село да плащат такса смет, колкото жителите в града. Освен това в селата живущите генерират по-голямо количество боклук, а досега са плащали само по 10 до 20 лева за такса смет, като в града сумите са около 200 лева годишно на апартамент.

Въпреки непопулярната мерка, засега хората застават на страната на кмета и подкрепят вдигането на такса смет за селата.

Крайното решение обаче ще вземе Общински съвет Перник, в петък, 18 декември 2020 година.

Ще ви информираме!

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply