Столът на Милена Миланова от ГЕРБ се клати

Столът на общинската съветничка Милена Миланова от ГЕРБ, която е зам.председател на Общинския съвет в Перник се клати, научи ZaPernik.com. Поводът е, че Милена Миланова се опитвала да сформира нов вътрешнопартиен опозиционен кръг около нея, а освен това Миланова оронвала престижа на партия ГЕРБ с гафовете си които правила като общински съветник.

Поведението на Миланова предстои да се разглежда в централата на ГЕРБ идната седмица, когато новите местни лидери на партия ГЕРБ Денислав Захариев и Емил Костадинов ще се срещат отново с Бойко Борисов, за да обсъдят политическото положение в града. Очаква се една от темите да бъде Миланова, която имала амбиции да прави вътрешна опозиция.

Какви са прегрешенията на Милена Миланова в ГЕРБ?

Милена Миланова започнала да гради свой опозиционен център на реваншизъм, заедно с бившия зам.кмет В. Караилиев, с който са добри приятели. Към тях биват опитвани да бъдат присъединявани кметове на ГЕРБ, засега без успех. Милена Миланова е от старата школа на ГЕРБ Перник, а лидерът Бойко Борисов иска нов модел на правене на политика в града.

Най-големият гаф от последния месец на Миланова бил скандала, който произвела с ремонта на улица „Стара планина“, в който Миланова публично намекна, че е незаконен от страна на Община Перник, а това се оказа фалшива новина. Оказа се, че ремонта на улица „Стара планина“ е подарък от фирмата,която прави водопровода в Перник и е напълно законен.

С този скандал на Милена Миланова, ГЕРБ си вкара голям автогол в публичното пространство и бе осмивано цял месец из коридорите на властта в Перник.

Сега се задава нов скандал с вдигането на такса смет, тъй като ГЕРБ твърди, че нямало икономическа обосновка това да се случи и се очаква да съди кмета Станислав Владимиров за новата по-висока такса смет за селата, но ако делото бъде загубено, с политическата кариера на Миланова е свършено, заканват се от ГЕРБ.

Какво може да се случи на Милена Миланова?

Може да й бъде отнето мястото на зам.председател на Общинския съвет, откъдето идва в момента основната заплата на политичката. Освен това Милена Миланова може да бъде помолена да напусне групата на партия ГЕРБ в общинския съвет.

Бойко Борисов държи Перник на ръчна

Премиерът и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов е заявил, че ще управлява партията си на ръчна скорост и смени лидерите в Перник, за да постави ново начало. Начело на партията в Перник сложи млади лица, като Денислав Захариев и Емил Костадинов. Отстранени бяха старата кметица Вяра Церовска и депутата Александър Александров. Борисов се зарече да откъсне главата на всеки, който пречи на новото ръководство в ГЕРБ. Очевидно Миланова ще бъде използвана за пример и назидание, защото ГЕРБ стяга редиците за нов мандат на управление.

zaPernik.com следи темата!

Be the first to comment

Leave a Reply