Кметът на Земен Димитър Сотиров-Калинката пребори коронавируса и зарадва земенчани с добра новина

Кметът на Община Земен Димитър Сотиров пребори коронавируса и зарадва земенчани с добра новина. 

В първия си работен ден след преболедуването на Covid-19 Сотиров подписа важен проект за града – обновяване на водопроводната мрежа и нов воден цикъл на Земен.

„МРРБ и Правителството на Бойко Борисов даде старт на дългоочаквания воден цикъл на гр.Земен. Обновяването на водопроводната мрежа на града е стратегически и жизненоважен проект, по който общинска администрация работи от години. Няма да бъде пресилено да кажа, че е ключова инвестиция за опазване живота и здравето на хората, предвид опасните за здравето етернитови тръби, изградени в периода 1957-1960 година. От години жителите на общината страдат от липса на вода, след като загубите по трасето са приблизително 70%.“, сподели със задоволство Сотиров.

В първата ми работна седмица, след преболедуван ковид, тази новина има огромно значение за мен! Подписах споразумение за финансиране с МРРБ за Първи етап за 2020 година. Изпълнението и финансирането ще става поетапно, очакваме старт на строително-монтажните работи„, допълни той.

Димитър Сотиров благодари на съгражданите си за подкрепата и ги помоли да спазват наложените мерки във връзка с пандемията.

Be the first to comment

Leave a Reply