Изпитът на таекуондистите в СК „Калоян Ладимекс“ започна с клетва

“Аз ще градя един по-мирен свят” – това е част от клетвата в Таекуон -До ITF, с която започват тренировките в СК”Калоян-Ладимекс”.

„Аз ще уважавам инструкторите и по-старшите” е първото изречение от клетвата в Таекуон -До ITF, с което започна изпита за покриване на ученическа степен в СК”Калоян-Ладимекс”.

На 22.10.2020 г. 45 деца трениращи в СК ”Калоян –Ладимекс” показаха пред родителите си своите технически и физически качества, оценявани от комисия в състав: Сахьоним Вергилий Ситнилски VIIdan TK ITF и Иво Иванов Vdan TK ITF. Всички покриха норматива и взеха по-вискока ученическа степен,а някои дори през степен.

За някой от децата това беше първия изпит в спортния клуб, където една от основните задачи е да се изградят физически и технически качества и морални ценности, които ще им послужат в живота.

В таекуон-до съществуват 10 нива на ученическа степен, изискванията за всяка степен включва практична и теоретична част. Цвета на коланите има своята символика,белият означава „незнание, начало и чистота”.Така петнайсет таекуондисти от четиридесет и пет поставиха начало на развитието си в бойното изкуство.


Най –малките, защитили степен ,бяха на 7години.Успешното представяне на изпита е насърчение за добре свършена работа от инструктори и трениращи и стимул за още по –усърдни тренировки през следващата година.
Благодарим на родителите, че избраха нашия клуб за израстване на техните деца!!!!