Болницата в Перник се нуждае от доброволци в борбата с COVID-19

Такъв призив се разпространи в социалната мрежа от Yoanna Petrova, видя zapernik.com.

От поста става ясно, че пернишкото инфекциозно отделение има крещяща нужда от доброволци-санитари, а капацитетът му е изпълнен.

„Във връзка с усложнената обстановка с COVID -19 в Инфекциозното отделение на МБАЛ – „Рахила Ангелова“ гр.Перник има огромна нужда от доброволци, които да изпълняват функциите на санитари !

Инфекциозното отделение е с 15 пациенти с Ковид -19 при брой легла -15 бр. Голяма част от медицинския персонал е в пенсионна възраст и с хронични заболявания!
Благодаря предварително на отзовалите се!“,

призовава постът, публикуван в групата „Видяно в Перник“.

Интересна е обаче реакцията на перничани, които масово коментират, че никой не е луд да рискува живота си на първа линия, че са преживяли лошо отношение в болницата и че дори техни близки са умирали там.

И все пак, каквото и да си мислят перничани за персонала на болницата, следва да се замислят и над това, че ставайки доброволци не правят услуга на работещите в болницата, а спасяват живота на съгражданите си, заразени с вируса.

Припомняме, че едно отделение на МБАЛ Рахила Ангелова и двата състава на ТЕЛК са под карантина заради разпространение на коронавирус.