Творци подредиха изложба в …..овчарник

40 творци подредиха изложба от скулптори на мястото на бивш овчарник в село Дрен. Идеята е, мястото да се превърне в център за работа на млади художници.
Изложбата е под наслов „Без концепция“, като целта е да даде възможност на участниците в изложбата да разгърнат своята фантазия и творчески поглед.
Професор Емил Попов е инициатора на идеята. Неговият бащин род е именно от село Дрен. „Още от Академията реших да застана там, където са били моите предци“, каза той пред тв Кракра. Заедно със свои седем млади активни колеги те са станали собственици на овчарника и с общи усилия са успели да го адаптират като творческо място сред природата.
Идеята на Попов и колегите му е тази творческа база да стане притегателна за млади творци в различни направления, които да творят и да показват своите творения на открито, а за всеки един творец е от изключително значение именно тази духовна връзка с природата.

В експозицията взеха участие 40 автори, които са студенти и колеги на професор Попов. В изложбата в Дрен бяха показани и творби на индийски, румънски и италиански скулптори.