Перничани чакат две години да преасфалтират 120 метра уличка

Жители на Перник вече две години молят институциите да ремонтират разбитата улица, на която живеят. Ул. „Чавдар“ се намира над автогарата и не е ремонтирана от 50 години. Била в списъка за ремонти на общината, но ремонтът се бави. А става въпрос за асфалтиране на 120 метра, пише до zapernik.com Юлиян.

„Живея на улица Чавдар, над автогарата. Това е малка уличка между ул. Люлин и ул. Стара планина. Преди 2 години, заедно със съседите от улицата, пуснахме молба или оплакване до общината относно състоянието на улицата. Тъй като нямаше отговор, започнахме да пускаме оплаквания, едно след друго. След 1 година оплаквания, постъпи отговор. Увериха ни, че улицата е вкарана в списъка за ремонти. Но нищо такова не се случи. По документи може да са я оправили, но ние явно сме го пропуснали…“.

В отговор на жалбите си, жителите на ул. „Чавдар“ имат само това – изходящ номер от общината с дата от 15.04.2019г. А с жалбите са започнали още от лятото на 2018г.

„Тази улица е асфалтирана за последно в началото на 70-те години. Можете да си представите, за тези 50 години, в какво състояние се намира. Тази част на улицата е дълга около 100 или 120 метра… Минаха избори, кмета се смени, но улицата си е същата, даже и по-зле. Тук живеят и майки с деца, представете си как бутат количките в разбития асфалт или каквото е останало от него“,

пише още Юлиян до zapernik.com.