Народната певица от Перник Ива Давидова разказва какво е да се омъжиш по време на пандемия

Фолклорната изпълнителка Ива Давидова, която възпя безводието в родния Перник, сключи брак с любимия си мъж само преди няколко седмици. Сватбата им се състоя в Гигинския манастир.

Сватбата мина чудесно. Добре, че са снимките сега да видим как сме си изкарали, защото адреналинът е много висок, емоциите са прекрасни. Ние с Димо сме малко емоционални. Обичаме нещата да се случват на момента. Много бързо организирахме нещата. Просто така го почувствахме. В никакъв случай не се улашихме от коронавируса. Много бързо взехме решението, че ще вдигаме сватба. Преминахме през всичките неуредици в държавата. Един ден имаше забрани, един ден – нямаше забрани за събиране на обществени места. Това беше една игра на нерви“, сподели Ива Давидова в ефира на Радио Благоевград.

Въпреки препиятствията сватбата се случва в Гигинския манастир. Ива и семейството и взимат всички мерки за безопасност предвид коронавируса.

„ Гостите бяха около 60 души. По – умален състав. Най- близките решихме да поканим. Сватбата беше на много специално място – Гигинския манастир. Ние сме едни от хората, които може би, се броят на пръстите на едната ми ръка, които сме имали честта да отпразнуваме този ден в една специална зала. Отворена специално за нас в манастира. Шегувахме се, че вместо сватбени малки подаръчета може да подаряваме маски на нашите гости. Това е един спомен, който ще остане за всички“.

Дни преди сватбата фолклорната изпълнителка пусна и новата си есен „Марийо, черко“, която е в дует с миналогодишната победителка на „Детски Пирин фолк“- Сандански Мария- Магдалена Йорданова.

Цялото интервю на Ива Давидова за предаването „Семейно парти“ може да чуете ТУК