Брезник сащиса с визия! „Избоде очите“ на брезнинчани

Снимка: Ивайло Велинов, Фейсбук

От скоро време стана много модерно всеки град в България да изписва името си  с гигантски букви – къде на кирилица, къде на латиница. Често буквите са пъстри, с цветовете на дъгата. Понякога в тях се заменя буквата О със сърце и т.н. Подобен надпис бе монтиран и в Перник на централния градски площад. Той събра и доста противоречия защо е с латински букви, а не на кирилица. 

Но един град нистина сащиса всички с визия! Това е град Брезник. Точно в центъра на града се появиха големите букви, но за разлика от други места, те светнаха като неонова реклама.

За съжаление бляскавите намерения на общинското ръководство постигнаха обратен ефект. Брезнинчани се чудят кому е нужен кичозния надпис, който „избожда очите“ с ярката си светлина.

„Абе убаво си е, ама не баш – с нашенски букви ама па свети та очи избожда… Ся като свитнем две ракии и излезнем от кръчмата, нема начин да се чудим дека съм“, коментира Ивайло, който е споделил снимката със светещия надпис във фейсбук.

Снимка: Ивайло Велинов, Фейсбук

„Някой не знае къде живее , или някой не знае къде е пристигнал ?! Кому / освен на взелите някакви пари / са нужни тези кичозни надписи ?!?!“, коментира Анна.

„Цветовете са тези народния трибагреник, нямат общо с пернишката шарения. Лошото е, че свети и наистина боде очите„, пише Даниела в групата „Снимай Перник, нека всички видят“.

Коментари

коментара