Миньорци излязоха от карантината, веднага започнаха тренировки

Карантината на заразените с коронавирус футболисти на ФК Миньор-Перник изтече  днес, съобщиха от ръководството на клуба. В понеделник от РЗИ са направени повторни тестове за covid-19 на всички момчета от клуба – и на здрави, и на заразени. 

Вторите проби на онези футболисти, които при първоначалния текст са дали отрицателни проби, отново са отрицателни. Само един състезател на Миньор, който при първо тестване е дал отрицателна проба, при втората е дал положителен резултат за коронавирус. Той остава под карантина и ще му бъде направен нов тест.

Още днес пернишките футболисти възстановиха тренировки и се подготвят за футболното първенство. На някои обаче все още се очаква да излязат пробите от повторното тестване и те остават извън тренировъчния терен.

Жребият реши първият мач на Миньор -Перник  за бъде в Разград срещу дублиращия отбор на Лудогорец. Ако се наложи, Миньор – Перник може да поиска отлагане на първия мач, но към момента клуба вярва, че ще се справи и ще навакса пропуснатите дни под карантина.

„Много ни се промениха плановете покрай ситуацията, която се случи докато момчетата бяха на лагер в Ковачевци, отменихме тренировки, контроли с други отбори и сега трябва да наваксаме това, което изпуснахме като подготовка. Ще търсим отбори за няколко контроли“,

каза Мартин Жлябинков от ръководството на ФК Миньор.

Припомняме, че 13 футболисти дадоха положителен тест за коронавирус, което ги постави под 14-дневна карантина. Първоначално момчетата бяха затворени в базата в Ковачевци, където бяха на подготовка, но впоследствие по предписание на РЗИ се прибраха да изкарат карантината по домовете си. Лекото неразположение в някои от тях и карантината осуетиха подготовката на спортистите за новия сезон в професионалната лига.