Откраднаха чадърите на бар КАСА БИРА в градския парк

Снимка : Фейсбук, Бо Ре

В началото на летния сезон трима млади любители на пивото от Перник създадоха сезонен бар пред малката сцена на градсия парк – като алтернатива на липсващия тази година заради коронавируса бирен фест. Барът бе наречен КАСА БИРА и с подкрепата на Община Перник организира събития,които да развиват културната програма на града ни.

„Главната дейност на компанията е да купува пълни бутилки с бира и да ги връща празни обратно в магазина и по този начин да запазва баланса. Борбата е трудна, защото големите бирени компании произвеждат все по-голямо количество от хмеловия продукт. Централният офис на фирмата е пейката пред блока, но не е изключено да видите наши представители и пред вашия блок или в някое заведение, чието меню задоволява нуждите на пиещия бира“, казват младежите от КАСА БИРА.

Пернишката простотия обаче не подмина и това малко оазисче на студената бира. Оказа се, че някой си е присвоил три от опънатите чадъри пред барчето. За това съобщиха във фейсбук групата „Снимай Перник, нека всички видят“.

А собствениците на чадърите призовават крадеца да ги върне и да дойде да се извини.