29 случая на болни от заразни заболявания в Перник за седмица

Повече мъже отколкото жени са заразени от коронавирус в Перник. Това сочи седмичната справка на Регионалната здравна инспекция в Перник. За същия период в пернишко има общо 29 случая на заболели от заразни заболявания. 

За периода от 06.07.2020 г. до 12.07.2020 г. на територията на област Перник са регистрирани 17 положителни проби на SARS-CoV 2. Съотношението мъж: жена е 13:4. Екипи на Дирекция „Надзор на заразните заболявания“ към РЗИ-Перник изследват съмнителните за COVID-19 и контактните на всички положителни лица.

За същия период в пернишко има общо 29 случая на заболели от заразни заболявания.

6 случая на болни от варицела, като заболелите са деца на 2 г., 4 г., 5 г. и 49 г. Четири лица са от
гр. Перник, едно от гр. Трън и едно от с. Богданов дол. Лекуват се амбулаторно от личния си лекар.

Има и три случая на болни от етероколит. Заболелите са на 2 месеца, 5 г. и 17 г. от гр. Перник. Лекуват се стационарно в инфекциозно отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“.

Три са случаите на болни от хепатит. Мъж на 65 г. от гр. Перник е заразен с хепатит В. Още един мъж на същата възраст е хоспитализиран с хепатит Е. 50-годишен перничанин пък се лекува от хепатит С. Той е настанен в интензивното отделение на пернишката болница. Другите двама също са хоспитализирани в МБАЛ „Рахила Ангелова“.

За всички случаи са извършени епидемиологични проучвания, обработени са огнищата и са взети противоепидемични мерки спрямо контактните лица.

През седмицата инспекторите на РЗИ – Перник са извършили 127 проверки.