Пернишки медици, спасили живота на младо момиче от с. Драгичево получиха благодарности

Пернишки лекари от спешното отделение на болницата спасиха младо момиче от село Драгичево с адекватни и бързи действия. В знак на благодарност те получиха Благодарствено писмо от името на кмета Виктор Викторов и роднините на момичето. 

По този повод ZaPernik.com се свърза с кмета на селото. Пред наш репортер Викторов каза, че не искат да парадират със случилото се, а просто да благодарят на едни достойни лекари, на първо място Хора.

Кошмарът за драгичевци започва посреднощ. На момичето му прилошава и то е прието в Спешно отделение на пернишката болница. Кардиологът доктор Кристиян Димитров реагира светкавично. Осъзнавайки, че животът на момичето виси на косъм и се нуждае от спешна операция, а в пернишката болница нямат необходимата техника, той веднага звъни на колегите си в София с молба момичето да бъде прието. Оттам веднага откликват, качват момичето в линейка и шофьорът със скоростта на светлината се изстрелва към болница „Св. Екатерина“. Пристигат буквално за 15 минути. В 3 часа през ноща момичето влиза за тежка кардиологична операция, която продължава до 8 часа сутринта.

Операцията преминава успешно, момичето е стабилизирано и е изведено от опасност. В момента се възстановява и предстои да бъде изписана. А можете да си представите само благодарността на близките й към лекарите, които са реагирали професионално.

Кметът Викторов е впечатлен не само от това, но и от отношението на лекарите в пернишкото отделение към останалите пациенти. „Докато бяхме в коридора видях как лекарите не правиха разлика между пациентите, кой е от малцинствата, кой не, на всеки откликваха своевременно, без да се страхуват от коронавирус“, сподели Викторов.

А ето и Благодарственото писмо към хората, които спасиха един млад живот…

Благодарствено писмо от кмета на село Драгичево Виктор Викторов до ръководството на МБАЛ „Рахила Ангелова“:

„Трудно ни е да намерим подходящите думи, с които да изразим най-искрените благодарности към д-р Димитров, кардиолог, д-р Цанкова дежурна спешен кабинет, както и целия екип от медицински сестри, санитари и шофьора на линейката.

Благодаря на всички вас от мое име и от името на майката и близките на момичето за положените професионални грижи, за бързата намеса, чрез които спасихте един човешки живот.

Благодарности и към екипа на УМБАЛ „Св. Екатерина“ за бързата и компетентна намеса.

Пожелаваме ви здраве и професионални успехи.“