Съдят пияна перничанка с „Голф“

31-годишна перничанка ще бъде съдена за управление на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила. 

На 11 юни в пернишкия кв. „Изток“ е проверен лек автомобил Фолксваген „Голф“, управляван от 31-годишна от областния град Алкохолната й проба се оказала положителна – 1,88 промила. Привлечена е като обвиняема по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс. Автомобилът е иззет и й е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Работата продължава съвместно с прокуратурата. 

Още двама на съд за управление на мотопед и лек автомобил без регистрационни табели и в нетрезво състояние. 

На 16 май на разклона за земенските села Еловдол и Чепино бил проверен електрически мотопед, управляван от 60-годишен местен жител. Органите на реда установили, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в Р. България, а водачът му е с концентрация на алкохол в кръвта 1, 75 промила.

Месец по късно в гр. Земен бил проверен лек автомобил „Мазда“, шофиран от 64-годишен от с. Байкалско. Автомобилът бил без регистрационни табели, а алкохолната проба на водача се оказала положителна – 1, 50 промила. 

Мъжете са привлечени като обвиняеми по чл. 343 „б“, ал. 1 и 345, ал. 2 от Наказателния кодекс и им е наложена мярка за неотклонение „подписка“. 

17-годишен ще отговаря за управление на нерегистриран лек автомобил и без книжка.

На 01 юли в гр. Радомир е проверен „Ауди А3“, шофиран от 17-годишен местен жител. Полицаите установили, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в Р. България, а водачът е непълнолетен и без книжка. Привлечен е като обвиняем по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „надзор“ от инспектор при Детска педагогическа стая.