Приеха по-малкото увеличение на заплатата на Станката

„Една от главните неистини от последните дни е, че заплатата на кмета се плаща от общинския бюджет. Разберете го и престанете да произвеждате фалшиви новини“.

Така зам.-кметът на община Перник Стефан Кръстев се обърна към съветниците от ГЕРБ на днешната сесия, на която бе гласувано и прието предложението на кмета Станислав Владимиров за увеличение на заплатата му с по-малко от приетото от съветниците преди това.

„Включително с цял отбор тролчета в социалните мрежи подвеждате хората в последните дни след всяка една новината на общината. Това бяхте вие през изминалите дни. Заплатата на кмета не идва от общинския бюджет, а дефицитът, който може да се образува е заради това, че заедно със заплатата на кмета ще се повиши и запатата на председателя на общинския съвет и неговите заместници. Повишението на заплатата на зам.-кметовете ще увеличи чисто статистически средната заплата в администрацията, което ще доведе и до повишаването на заплатата на общинските съветници. Спестени за първите шест месеца на тази година средства от Фонд работна заплата сравнени с 2019 г. са 80 000 лв. Месечният фонд за работна заплата на предишното ръководство е бил в размер на 14 775 лв. сега, след предложеното от кмета увеличение е 12 634 лв. Месечната заплата на председателя на общинския съвет и зам.-председателите ще бъде 10 168 лв., а тази на общинските съветници ще бъде общо 26 330 лв.“, каза още заместник кметът Стефан Кръстев по време на общинската сесия.