Доброволци преследват камион, изхвърлил гадости в шахта, полиция и инспекторат го сряха

Снимка: ЦРОО

Момчетата от централната рибоопазваща организация в Перник спипаха на място камион, който изхвърля всякакви боклуци в шахта в кв. Изток. Те са действали по сигнал и са си поставили за цел да следят района докато не са спипали тежкотованата машина на местопрестъплението. 

„До нас момчетата от групата достигна инфо, че в кв. „Изток“ в гр. Перник в шахта, която е свързана с река Струма редовно се изсипват най-различни гадости от всякакви знайни и незнайни субекти.
Решихме на смени да се завъртим няколко момчета от ЦРОО да видим дали ще ни „клъвне“…
На втория ден – 02.07.2020 от дебненето в 16.05 часа имахме „рън с авансссс.. „! Камион с цистерна натоварен с някаква смрад взе да изсипва гадостта в шахтата и от там в Струма!“, разказват момчетата.

Те незабавно са сигнабизирали на кмета на Перник Станислав Владииров и на тел. 112

„След 15 мин. гонка между камиона и нашето момче, Полицията спря камиона и заедно с Инспектората на гр Перник, бяха съставени 3 на брой актове на водача на превозното средство. За внимателно четящите, сигурно ви прави впечатление, че РИОСВ липсва в схмета. Отговора от РИОСВ бил, че след 2 дни ще има служител с ресор води, който ще може да отреагира“, казват още от ЦРОО.

Коментари

коментара