Благо Борисов от Перник пее на юбилейния Пирин Фолк в Сандански

Пернишкият поп-фолк изпълнител Благо Борисов ще участва в юбилейното 30-то издание на Пирин Фолк в Сандански, потвърди той пред ZaPernik.com

Благо ще изпее своята най-нова песен „Чуй ме, моме, Елено“. Той ще представи изпълнението си на 28-ми август.

Организаторите на Пирин Фолк вече представиха официално участието на Благо Борисов. Ето и неговата визитека за феста:

Благо Борисов е роден на 07.11.1989 г. в град Перник.
Завършва средно образование в СОУ „Д-р Петър Берон” с английски език и разширено изучаване на чужди езици. Дипломира се със степен бакалавър в Югозападен университет „ Неофит Рилски” в Благоевград – специалност Туризъм. След това завършва магистър “Икономика на Социалната дейност и културата “ в същия университет. В момента завършва трето висше образование – “ Музикална педагогика” в Софийския университет.
Музиката винаги е била част от живота му. От малък учи солфеж и пиано. Има многобройни грамоти и награди.
През 2011 година участва на престижния фестивал „Пирин Фолк“ с първата си авторска песен – „Мелнишка сватба”, по музика и аранжимент на македонския композитор Сашо Митковски. Песента се харесва от зрителите и печели две от най-желаните награди за всеки артист – тази на публиката в Летния театър и на телевизионните зрители. Песента се сдобива с интересна ТВ версия, заснета в красивия парк на град Сандански.
След успеха на Пирин Фолк, Благо Борисов записва баладата „Една искра любов” от същия композитор, по текст на невероятната Катя Кирянова.
В края на 2012 г. снима клип на следващата си песен – „Две Следи” по музика на Георги Желев и текст на Катя Стойкова. Клипът е заснет в изоставен завод за железници, в който са снимани сцени на много холивудски продукции. Режисьори на клипа са Иво Гергинов и Николай Скерлев. Видеото се завърта по водещите музикални телевизии.
През 2013 г. записва втората си народна песен – „Влюбени очи”, отново по музика на Сашо Митковски и по текст на един от титаните в текстописието – Пейо Пеев и в края на 2014 година Благо Борисов участва за втори път на престижния фестивал „Пирин Фолк“ с тази песен. Публиката го приема изключително добре тъй като Благо се отличава с визия, харизма и музикална идентичност. Записва и песента „Късай ми сърцето“.
През следващите години записва както поп фолк, така и народни песни.
През 2016 участва на международния фестивал „Пирин Фолк“ с песента „Къде си, мамо?“, която разчуства публиката и журито. Печели и трета награда на Фестивалното жури.
Същата година представя поп фолк песента си – „Няма да те спирам“ в колаборация със Славена.
През 2017 представя народната песен „Клетва за обич“ с красив видеоклип с прекрасна хореография. Излиза и поп фолк парчето му, което е дуетно с неговата колежка Дебора. Песента се казва „666“.
През 2018 излиза песента „Късай ми сърцето“ с видеоклип. Прави многобройни участия и концерти. Записва още няколко авторски и популярни песни на фолклорна основа.
През 2019 година издава дуетна песен с кралицата на баладите – Екстра Нина – „Има ли още?”. Същата година записва песента „Хей, момиче“. Клипът е заснет на едно много красиво и магично място, а именно – параклиса Св. Йоан Летни в с. Лобош. Много бързо става популярна и обичана от почитателите.
През 2021 г., през месец март, излиза новата песен на Благо Борисов заедно с ФЕН ТВ и Diapason Records – „То си е за теб“. А през 2022 година издава лиричната балада “Като феникса“, която печели и награда за Видеоклип на “Националните награди за мода, стил и бизнес” във Варна . Печели и награда за Фолклорен изпълнител на годината.
През юни същата година записва 3 нови песни – една поп–фолк и две народни .

В конкурса за нова авторска песен на македонска основа на „Пирин Фолк“ Сандански 2022 Благо Борисов ще се представи с песента “Чуй ме, моме Елено“ /Музика: Благо Борисов, Текст: Катя Кирянова, Аранжимент: Сашко Митковски/.

Коментари

коментара