Извънредна добра новина за Перник

И двете платна на пътя Перник-София ще бъдат пуснати за движение до зимата. Това стана ясно след извънредна среща в МРРБ, видя zapernik.com.

От брифинга става ясно, че средствата за довършване на ремонтните дейности ще бъдат подсигурени, а в последствие ще се търси и начин за реверсивно движение със светофарна уредба, каза кметът на Перник Станислав Владимиров.

Той подчерта, че този път диалогът с министър Комитова е бил конструктивен и има добри новини за хилядите перничани, които пътуват ежедневно до столицата.

По думите на кмета започнатото пътно платно трябва да бъде довършено и отворено за движение на 15 октомври, а след това в капиталовите разходи на държавата за следващата година ще бъде заложен и ремонта на другото платно.

Едно обаче е ясно : и двете платна ще са отворени за движение през зимния сезон.

На срещата в министерството присъства и Мая Манолова, която се присъедини към протестите на перничани.

Манолова също остана доволна от проведения диалог и съобщи, че от 1 декември ще бъде приключен ремонта на другия път Кладница-Рударци.

Манолова подчерта, че министерството е направило сериозни действия да подсигури парите, „които са предварително похарчени“.

Манолова каза, че при предишното правителство ремонтните дейности са включени без да бъдат финансово обезпечени, но това в никакъв случай не може да направи хората заложници заради начина, по който са управлявани делата в сектор МРРБ.

Намерили сме решение, поставили сме срокове и смятаме да ги изпълним“, беше лаконична министър Комитова.

Коментари

коментара