Компенсират търговците на изгорелия пазар в Перник

Работещите търговци на изгорелия в пожар Пазар в Перник ще бъдат компенсирани за загубите си. Това стана ясно от отговор на заместник кмета на Община Перник Стефан Кръстев по време на днешното общинско заседание. 

Общинският съветник Милан Миланов попита ръководството на общината кога ще започне възстановяването на пазара и предаде думите на търговците, че им било обещано те да получат компенсации за изгорелите стоки и материали.

Стефан Кръстев отговори, че да, ще има такива компенсации в най-скоро време.

„Има поет ангажимент и на следващо заседание на общинския съвет ще бъде входирана за гласуване докладна записка по проблема“, каза Стефан Кръстев.

Относно възстановяването на пазара и проектирането му, Кръстев заяви, че ще даде подробна информация на следващото заедание.

Припомняме, че пожар избухна на градския пазар на 29. 06 вечерта. Бяха опожарени сергии на търговци и стока, а пламъците едва бяха овладяни от пожарникарите. Излязоха и съмнения за умишлен палеж, но в крайна сметка се оказа, че огънят е причинен от късо съединение.

Електрокабел е дал късо съединение заради жегите. До кабела е имало много кашони, които са се запалили. Така пожарът лумна и изпепели пазара.

Коментари

коментара