Разцепление в Общинския съвет на Перник! Напрежение срещу председателя – пионка на олигарх

Разцепление тресе Общинския съвет на Перник, научи ZaPernik.com. Съветници от всички групи , дори тази до известния пернишки олигарх Стойков са на път да свалят председателя на Общинския съвет в Перник Димитър Колев – досегашна дясна ръка на олигарха Батко.  Над 10 от 40 общински съветници, сред които Милан Миланов, бившия кмет Андрей Андреев и други вече се подписват в подписка, която е на път да взриви политическото пространство в Перник. Според общински съветници, институцията Общински съвет се обезличава. Те казват, че няма никакъв контрол над общинските дружества, като дават за пример „Жилфонд“ и Профилакториума – люпилни на далавери в Перник.

Ето пълният текст на писмото:

Уважаеми госпожи и господа,

Ние, групата общински съветници – представители на различни политически сили, в единомислие и с тревога констатираме опасна тенденция на обезличаване на Общинския съвет като орган на местно самоуправление.
Тази негативна тенденция е особено видна в последните месеци. Липсва внимание към жизненоважни за Перник проблеми. Неглижира се работата на общински фирми. Скандални проявления получи липсата на контрол към дейността на „Жилфонд“. Аналогична причина стои и в основата на перманентните проблеми с Профилакториума.

Случаите са многобройни и – за съжаление, с времето се множат.

Нарушеният стил и метод на работа и ръководство вероятно се дължат на сложна комбинация от пропуски, липса на професионализъм, различни лични и обществени интереси.

Евентуално ескалиране на тези негативи обаче ще даде основания да се мисли за дълбоки конфликти и наличие на корист, което за нас като граждани на Перник и като общински съветници е недопустимо.

Наложителна е радикална промяна в стила на работа и ръководство на Общинския съвет.
Мандатът е вече преполовен. Няма време за продължаващи експерименти. Законът е разписал правата и задълженията. Гражданското начало предполага и изисква лична отговорност и висок професионализъм.
Оздравителния процес е необходим и възможен.

В тази връзка призоваваме всички общински съветници без оглед на партийна принадлежност и лични пристрастия да приемат и подкрепят нашия апел за промяна в стила на работа и ръководство на Общинския съвет.

Коментари

коментара