Идеи за организиране на пространство в банята

Дори малката баня може да бъде функционална и удобна, ако се използва правилно. Малка баня може да се счита за такава, в която не може да се постави пералня. Или дори вана. Но дори и двете да се поберат във вашата баня, ефективно използваното пространство ще създаде усещане за ред и визуално ще увеличи банята.

  1. При много малка площ трябва сериозно да помислите за инсталиране на душ кабина (по-добре със стъклена преграда – това не затруднява интериора).
  2. Мислейки каква да бъде мивката, струва си да се даде предимство на дизайна с шкаф: в някои случаи все още можете да изградите там пералня. Или помислете за многостепенна конструкция с рафтове под мивката, в която ще бъде бързо и удобно да стигнете до нещата, от които се нуждаете.
  3. Не забравяйте за вратите на шкафа под мивката. Там можете да съхранявате сешоари, гребени и други аксесоари.
  4. Също така си струва да използвате страничните стени на шкафовете и пиедесталите: там могат да се поставят допълнителни куки или държач за тоалетна хартия.
  5. Използвайте свободното пространство максимално – например над вратата. Можете да закачите там рафт с красиви кошници или тясно чекмедже и да съхранявате там това, което не използвате всеки ден.
  6. Има смисъл да закачате различни дозатори, кремове и пасти, така че да не заемат повърхността. Сега има голям избор от стилни държачи.
  7. И малки железни предмети могат да бъдат фиксирани върху магнитна лента, така че да са под ръка и да не заемат допълнително пространство.
  8. Висящата закачалка е едно от онези решения, които ще помогнат и за най-малката баня, в която не е останало място за съхранение. В него можете да съхранявате кърпи, халати и много други.
  9. В крайна сметка огледалата са доказано средство за визуално увеличаване на пространството, което е важно за малките бани. Когато избирате огледало за банята, изберете най-голямото (или голям огледален шкаф): по този начин ефектът ще бъде по-забележим.

Източник: Bania24.com

Коментари

коментара