Ники Кънчев подаде ръка на още едно пернишко дете

Водещият Ники Кънчев помага на още едно пернишко дете. След като Кънчев използва цялата си популярност да призове и привлече хората в кампанията в помощ на Цвета, сега той подава ръка и на Ради от село Студена. Ради е с диагноза детски аутизъм.

Кънчев покани малчугана и майка му в предаването си по Дарик Радио, а след това сподели с нас снимки с Ради.

Петгодишният Радослав Радославов Иванов от Студена до Перник е диагностициран с детски аутизъм. За премеждията в ежедневието му, надеждите за лечение и вярата в добротата на хората разказват майка му Габриела и съпругът ѝ Георги в ефира на рубриката „Чуй доброто“ на „Ники Кънчев Шоу“.

Ники специално покани семейството и малкият юнак за да запознае широката аудитория на националното Дарик радио с неволите им. Радо не говори, слабо комуникира, бързо се отегчава от играчки и игри, става агресивен на моменти, удря си дори главата в остри предмети и стени, става опасен и за другите и за себе си. Родители му са пробвали с няколко детски градини, но Радо не се вписва сред останалите деца.

„Пробвахме всичко, през което може да мине едно такова дете-психиатри, логопед, невролог, психолог, ерготерапевт, лечение с пробиотици и антихистаминови диети, обяснява майка му Габи. Ради продължава постоянно да се хапе и удря, няма ден, в който да не изпада в кризи.

Надеждата за връщане към нормалността носи вливането на стволови клетки. „От човек на човек открихме болница в Турция, която предлага вливане на стволови клетки. Идеята на процедурата е да „отвори“ мозъка на Ради и да задейства физическото му развитие по нов път чрез новите клетки“, коментират Габи и Георги. Детето е с издаден ТЕЛК и със 100% инвалидност с чужда помощ, не може да се храни само или да говори, не обича да е сред връстници, няма чувство за самосъхранение.

Общата цена на процедурите в Турция е 45 000 лв. Семейството е събрало малко повече от половината, но първата вливка е предвидена за 2-5 август тази година. „Слабо вероятно е от кутии да съберем 20 000 лева“, затова ще продължим със събирането и ще поискаме нови дати за преливките – заяви Георги.

Надеждата носят дарителите! Надеждата е в нашите ръце! В ръцете на хората!

Моля посетете Фейсбук страницата „Да помогнем на Ради“ Да помогнем на Ради, където са посочени всички начини да помогнете на малкия перничанин.

Организират се различни благотворителни базари, на които Габи продава дарени играчки, сложени са кутии за дарения в Перник, Радомир, Студена, Даскалово и София. „Борбата е за левче, не за 100 или 5 лева-колкото се съберат“, обобщават гостите.

Да подарим щасливо детство на Ради! Всеки, който желае да ни подкрепи, може да го направи на банкова сметка:I

BAN:BG89BPBI79471062598901

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Габриела Велизарова Георгиева

Основание: В полза на Радослав Радославов

И моля помогнете!!!!

Коментари

коментара