Черешова Задушница в Перник: Семейство едва успя да стигне до гроба на своя близък

Вчера беше Черешова Задушница и стотици перничани отидоха на гробищата да почетат паметта на близките си.

От години насам хората са възхитени от това, че новото ръководство на общината запретна ръкави и изчисти дивата джунгла, в която се беше превърнал гробищния парк на Перник, оформи и асфалтира и основни алеи. Подсигури безплатен транспорт за задушниците, за да облекчи трафика на коли и да улесни хората.

Всичко това е чудесно, НО…

Години наред тръгвайки към гробището перничани освен с подготовката за ритуала се снабдяваха и с ножици и сенокосачки, защото знаеха в какво състояние ще намерят гробовете на близките си. Това също бе променено с практиката да се косят всички гробове, включително и онези, на които от години не е стъпвал човешки крак.

Но оказа се не всички…

Втора поредна Задушница една част от гробовете остават неокосени и потънали в огромни бурени – като контраст на идеално окосените гробове точно срещу тях, видя ZaPernik.com.

Нямаме обяснение защото това е така, но обръщаме специално внимание на Община Перник по случая!

Става въпрос за една редичка гробове – някои дори нови, едни с паметни плочи, а други просто с кръстове. Гробовете се намрит в долната част на парка след магерницата, в близост до новия път.

Вчера, на Черешова задушница семейство дойде да почете паметта на своя близък и след като слязоха между добре окосените паметни плочи, попаднаха на високи бурени. Хората се почудиха, трябваше да разтворят бурените, за да разберат кой точно е гроба. Нямаха с какво да ги махнат. Младо момче се върна за ръкавици от колата и започна да скубе с ръце корените, за да проправи поне пътечка до гроба.

Обидно и тъжно – на фона на всички останали окосени гробове.

 

 

 

Коментари

коментара