Новият директор на Профилакториума хвърля оставка

Съветниците на Перник бяха неприятно сюрпризирани, след като разбраха, че човекът, който е назначен да  поеме управлението на Профилакториума, само след два месеца иска да бъде освободен от длъжността. Местната власт в Перник остана и озадачена от факта, че доктор Йордан Иванчев не е посочил никакви мотиви, заради които да сдаде поста. 

Назначеният преди два месеца управител на Профилакториума д-р Йордан Иванчев е подал заявление до Общинския съвет да бъде освободен от длъжност. Това стана ясно в хода на заседанието на Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности.

„За мен е абсоютна изненада. Още повече, че той прояви такава готовност да работи. Ако доктор Иванчев не е в състояние да управлява лечебното заведение, то рябва спешно да се намери негов заместник, защото всеки ден е изгубен. Трябва да има човек, който да взима оперативни решения във връзка с изготвения план за оздравяването на болницата. Профилакториумът не е спирал да приема пациенти“, коментира пред канал Струма общинския съветник д-р Явор Рангелов.

Комисията препоръча на председателя на Общинския съвет да покани д-р Иванчев на предстоящата сесия, за да изложи пред съветниците мотивите за своето решение.

Коментари

коментара