Проверяват метални варели захвърлени край язовир „Студена“

На метални варели на брега на язовир „Студена“ се натъкнаха перничани по време на разходка в оклността. 10 варела са захвърлени до брега, повечето от тях ръждясали.

Във връзка със случая от Община Перник днес са се самосезирали и са направили проверка. Оказало се е, че варелите са празни.

Те се намират в гористата местност в близост да малка баричка, която се влива в язовира. Това поражда въпроса, дали варелите са изхвърлени като непотребни или някой изсипва нещо от тях в близост до водоема, от който перничани пият вода и ги оставя, образувайки нерегламентирано сметище?

От общинското ръководство казаха пред ZaPernik.com, че са сезирали съответните контролни институции и Област Перник за „находката“, за да бъде проверено какъв им е случая, дали са опасни варелите и от кого са оставени.

„След нашите сигнали РИОСВ – София са тръгнали към язовира, за да направят проверка. Министърът на околната среда е разпоредил такава да бъде направена още тази вечер. Очаква се РЗИ да вземат проби утре“, съобщиха ексклузивно за ZaPernik.com от Община Перник.

Коментари

коментара