Доброволци ще чистят язовир „Пчелина“

Язовир „Пчелина“ се намира близо до село Ковачевци, на 20-тина километра от Радомир и е едно от най-живописните места в Пернишка област. За мнозина точно това е раят на земята – тихо плискаща вода, магнетична гледка и добри приятели, с които да я споделиш. А мястото е изключително подходящо за деца, домашни любимци.

За да остане обаче така, трябва и грижа от страна на хората. Затова, на 17 април (2021 г.) се организира почистване покрай водоема.

Тази година река Струма донесе доста боклук, тъй като имаше доста валежи и снеготопене, а местните хора добре знаят какво е състоянието на деретата в България.

„Ще има доста работа, но и доста помощници – освен вечните ентусиасти от @ЦРОО-ПЕРНИК, с всички сили ще се включат и техните приятели от @GoGoAdventures, които ще докарат всеки един каяк, с който разполагат! За още помощ – както с личен пример, така и с публичност, в инициативата се включва и Actualno.com. Любителите на фотографията също ще бъдат доволни, а на финала на събитието ще избираме и най-добра снимка! Моля, носете чували за смет, тъй като не сме сигурни дали осигурените ще бъдат достатъчни. Вземете си нещо за хапване и вода. По възможност носете и високи ботуши, ако имате – и кепчета, за да може събирането да става по-лесно.

Сборен пункт при „Хангарите“. Започваме в 9:30 часа. Няма краен час, но камионът за сметоизвозване ще пристигне към 15:00 часа, така че би било добре дотогава да се съберат повечето чували с отпадъци на едно място. Ако желаете, може да се включите и от брега към село Поцърненци – под параклиса Св. Йоан Летний и да оставяте чувалите с боклук на видно място за да може по-лесно да ги съберем с лодките и извозим до сборния пункт, казват организаторите./ Actualno.com

Коментари

коментара