Решено: Кметът на Перник подписва споразумение с АПИ за ремонт на обходния път за Кладница

Станислав Владимиров - Станката плакат

Община Перник ще подпише споразумение с АПИ за ремонт на пътя за стопанство „Витошко“ и общинската улица, която го свързва със село Кладница. Това беше решено от общинския съвет след като кмета на Община Перник Станислав Владимиров внесе докладна.

В момента този път се използва като обходен маршрут за достигане до селото и е изключително натоварен.

„Дължината на обходния маршрут е 6,600 км, както следва път PER 3093 „Перник – Рударци – стопанство Витошко“ с дължина 4,400км и общинска улица свързваща общински път PER 3093 с път III – 1003 „Драгичево – Рударци – Кладница“ с дължина 2,200км.“, пише в докладната на кмета до общинския съвет.

След като бе прието решението и АПИ ремонтира пътя кладничани ще имат още един ремонтиран път, по който да достигат до домовете си.

Основният път, който също бе ремонтиран с пари от АПИ пропадна през зимата, все още се ремонтира и според сроковете трябва да бъде оправен до края на месец април, дотогава обходният път е единственият начин живеещите в Кладница да стигнат до там.

Обходният път беше компрометиран по време на ремонтните дейности по основния миналото лято и за да се избегнат инциденти ремонтът е наложителен.

Коментари

коментара