Миньорецът от Перник Милослав Милчев призова: Отворете стадионите!

Милослав Милчев от Перник, който е запален фен на „Миньор- Перник“ отправи Обръщение до Министрескки  съвет и Националния оперативен щаб с призив да бъдат отворени стадионите за хора. Според Милчев, след отварянето на заведения, редно е да се помисли и за привържениците на спортните отбори, като в изказването си упоменава, че откритите стадиони не са по-опасни от хипермаркетите, които са затворени помещения с много хора на едно място и стоки, които могат да се пипат от всеки. 

Обръщение
до Министерски съвет,
НОЩ (Национален оперативен щаб),
БФС

Уважаеми ръководители,
една година измина от началото на световната здравна пандемия. Заедно минахме през всички изпитания и те още продължават. На територията на страната, спазвахме и бяхме съпричастни,както към вашите указания,така и към всички рискове,които пандемията постави пред всички хора по света.
В ролята на данъкоплатци, подкрепяхме държавната помощ към бизнеса и частни лица, към лекарското съсловие също.
Сега, когато по ваша преценка, отварят врати за посетители, ресторанти, заведения, молове и т.н., идва ред на едно изключително належащо решение.
В лично качество и съпричастност към фенска маса (членувам във фенклуб ), призовавам вас и всички отговорни по мерките за сигурност, да вземете решение, което наистина ще разхлаби социалното напрежение, но и ще даде глътка чист въздух на големи групи от хора.
Аз смятам, че футболните стадиони са далеч по-безопасни за посещение от веригите за хранителни стоки, моловете,
ресторантите и т.н.
Ето защо ви призоваваме да отворите тези съоръжения, нашата цел пък ще бъде, да бъдем отговорни и дисциплинирани по време на самите спортни събития.
Ако протестите от лятото бяха разрешени и то забележете, без предпазни средства, защо държавата да не разреши спокойно посещение на футболните стадиони.
Бих могъл да входирам заявление за протест на който и да е стадион, всяка събота и така да протестирам срещу яркостта на екипите или зеленината на терена да речем.
Напротив, тъкмо сега не ни трябват непопулярни ходове.
Разумни и сплотени, нека стигнем до зрели решения.

С уважение:

Милослав Ив. Милчев
02.03.2021 ПЕРНИК

Коментари

коментара