Кметът на Перник отказа шествие в памет на загиналите на вътрешната магистрала момчета

Станислав Владимиров - Станката плакат

Кметът на Перник Станислав Владимиров отказа да даде разрешително за провеждане на шествие във връзка с памет на загиналите на вътрешната магистрала на 19 февруари перничани Викторио и Ибрахим, научи ZaPernik.com.

В памет на какво ще бъде това шествие? На това, че едно момче с шофирането си уби себе си и друго? Хайде, моля ви„, каза пред ZaPernik.com кметът на града.

Ако младите хора искат да направят инициатива за подкрепа да се шофира законно и предпазливо, бих подкрепил такова действие, но да се прави памет на какво? На лошото шофиране? На нарушителите на закона? На тези, които убиват на пътя? Това ли искаме да героизираме?“, каза кмета на Перник и призова младите хора да осъзнаят как се съсипват животи на пътя.

Няма да разреша поставянето на паметни плочи на този път. Това е път, а не гробище. Вече има изграден параклис на същия този път, за загиналите на него„, каза кмета на Перник Станислав Владимиров пред ZaPernik.com.

„Ако има още една такава подобна катастрофа, ще превърна вътрешната магистрала във велоалея“, закани се кметът Владимиров.

Очаква се Община Перник да отговори днес на организаторите на шествие в памет на загиналите момчета в зверската катастрофа, като се позове на юридически причини за отказа си.

Коментари

коментара