Вдигат заплатата на кмета на Брезник

Докладна записка за утвърждаване размера на трудовите възнаграждения на кмета на община Брезник и кмета на село Ноевци ще разглеждат брезнишките общински съветници. Документът ще бъде разглеждан на редовно заседание, насрочено за 26 февруари, съобщиха от Общински съвет-Брезник.

В мотивите за утвърждаване размера на възнагражденията са посочени вдигането на минималната работна заплата, която от началото на 2021 година е 650 лева и определянето на конкретните основни месечни заплати на кметове на общини и кметства от Общинския съвет при условията на Закона за местното самоуправление и местната администрация. При формирането на заплатата на кмета на община Брезник и кмета на село Ноевци се запазва досега действащия модел при което се заплаща допълнително месечно възнаграждение в рамките на 1 % върху основната заплата за трудов стаж на същата или със сходен характер работа. По бюджета за 2021 година са осигурени средства за кметове и кметски наместници, става ясно от докладната.

Предложението до Общинския съвет е месечната заплата на кмета на община Брезник, която е 1 800 лева, да се увеличи на 2 034 лева. Месечната заплата на кмета на село Ноевци, която е 960 лева, да се увеличи на 1 085 лева.

Предстои на заседанието общинските съветници да излязат с решение за утвърждаването на месечните работни заплати на кметовете на община Брезник и село Ноевци./zapadno.com

Коментари

коментара