„Червената брада“ на БСП Стоян Мирчев: Няма напрежение в Перник, само се критикуваме

Няма напрежение сред  БСП в Перник, само се критикуваме. Тока каза лидерът-гастрольор от листата на БСП в Перник Стоян Мирчев.

Ние сме единствената демократична партия и като такава след редене на листи винаги има и доволни, и недоволни. Има леко напрежение, но ние сме партия, в която сме показали през годините, че наредим ли нашата листа, изложим ли нашата платформа, сме готови за избори и вървим напред, заяви Мирчев по бтв.

Той обясни процедурата, по която се редят листите с кандидатите за депутати от БСП за предстоящите избори на 4 април: „Уставът в партията много ясно е записал, че водачите ще се предлагат от Изпълнителното бюро към Националния съвет, който трябва да ги одобри“.

Като водач на листата в Перник Стоян Мирчев опроверга слуховете, че в града има напрежение: „В нашата партия критики винаги има по една или друга линия. Ние имахме критични бележки по две конкретни политики на кмета Станислав Владимиров, но отново се насажда грешно впечатление, че директно го атакуват.“

Мирчев каза с половин уста, че БСП има кмет в Перник и че “ той се справя с част от проблемите, които са пред него„, и че „перничани са доволни“.

Относно изказването на областния председател на Перник Валентин Петков, че не го е бил виждал, Мирчев отговори: „Той се е объркал, защото ние правихме изнесено бюро и се познаваме от партийни мероприятия. Може би не се е сетил в първия момент да свърже името с мен“.

Относно самоотводите на политически фигури от листата на БСП в Перник, Мирчев усука, че било „преекспонирано в медиите“ и че и областния председател Вальо Петков, и Стефан Кръстев не са в листите на партията за изборите, защото нямало как да се обезкърви партията откъм кадри в управлението на града.

По думите на социалиста гражданските квоти показват, че БСП отваря широко ветрилото на партията – има футболисти, юристи, професори, доктори.

„Обединението за спасяването на държавата е на много по-високо равнище. Всички различия, дори и футболните, могат да бъдат разрешени с една единствена цел – да спрем срутището ГЕРБ, защото то унищожава страната ни.“ Това коментира Мирчев по повод футболните имена на Емил Велев и Христо Марашлиев, които намериха място в листите на левицата, въпреки, че единият е от Левски, а другият от ЦДСА.

Коментари

коментара