Над 5 млн. лв. за асфалт на три ключови улици в Перник

Три основни улици в Перник ще бъдат напълно обновени през тази година. Ремонтите залегнаха в бюджета на Община Перник за 2021 г. и със средствата ще бъде извършена пълна рехабилитация на ул. „Освобождение“ в кв. „Тева“, ул. “Отец Паисий” и ул. “Софийско шосе”.

Трите големи проекта за ремонт на едни от най-натоварените пернишки улици са на стойност 5 580 680,57 лв. с ДДС, съобщиха от общинската администрация.

С тези средства ще се извърши подмяна на водопровода по ул. „Освобождение“ в кв. „Тева“ и след това трасето да бъде преасфалтирано напълно“.

По ул. „Отец Паисий“ също ще бъде положена нова асфалтова настилка.

Средствата предвидени за ремонта на ул. „Софийско шосе“ ще бъдат ползвани за инженеринг за основен ремонт на уличната настилка, както и за изграждане на тротоари и довършване на дъждовната канализация по протежението на улицата. С изграждането на канализацията ще се предотврати наводняването на автогарата и главен път I-6 при обилни дъждове.

Финансовият механизъм, по който ще бъдат взети средствата, е най-изгодният и гъвкав нисколихвен инструмент. Община Перник за първи път кандидатства по този инструмент, от който се възползват много от големите общини в страната“

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: