Младежи в Перник ще живеят сами в „Наблюдавано жилище“

Снимка: Интернет

Община Перник е подготвила проектно предложение за създаване на услугата „Наблюдавано жилище“, съобщиха от Общината.

Тя е предназначена за младежи от 18 до 21 години. Бъдещото „Наблюдавано жилище“ ще се помещава в общинска сграда на ул. „Младен Стоянов“. Инициативата цели чрез създаване на нови форми на резидентни услуги да се подкрепят младежи, на които им предстои да водят самостоятелен начин на живот.

Това са пълнолетни мъже и жени в трудоспособна възраст, с възможност да бъдат изведени от специализирани институции, както и лица в риск, които нямат семейства,или не получават семейна подкрепа. Те ще водят независим начин на живот, подпомагани от професионалисти.

Предложението ще се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Проектът предвижда разкриване и предоставяне на социалната услуга „Наблюдавано жилище“ във вече изградена инфраструктура.

Капацитетът на бъдещото жилище е шест лица. С осъществяването на проекта община Перник ще може да поддържа услугата до края на 2023 г. След този период тя ще бъде гарантирана с ангажимента на общината да предоставя качествена грижа на нуждаещите се като държавно делегирана дейност.

Предложението ще бъде разгледано на заседание на Общинския съвет в четвъртък.

Източник: dariknews.bg

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на:

2 Коментари на Младежи в Перник ще живеят сами в „Наблюдавано жилище“

  1. Цялата Мара втасала в Мошино, та и още шест. Нали се справиха с останалите в общежитието. Мошино си заприлича на Гето.

  2. Бялата престилка е източила бюджета за това , за да си купи имение във Франция и Германия, подлогата на ДС задуши стотици животи на стълбите на разврат Рангелова – това не е сюжет за филм на Спилбърк това е Вулгаристан

Коментирай

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван