След два дни се решава нещо важно за пернишкия Ансамбъл „Граово“

Ще продължи ли фолклорният ансамбъл „Граово“ да тренира както досега в залата си, намираща се на територията на 11-то училище „Елин Пелин“? 

Този въпрос ще се реши след два дни – на 28-ми януари, когато е насрочено заседанието на общинските съветници на град Перник.  Те трябва да гласуват дали да приемат предложение на кмета на града Станислав Владимиров за предоставяне за безвъзмездно ползване на помещението за тренировки на Ансамбъла, както е било и досега.

Ако предложението бъде одоборено, то Ансамбъл „Граово“ще сключи тригодишен договор с общината за безвъзмездно ползване на залата, която е 140 кв. м.

Припомняме, че в края на миналата година  от ансамбъла разпространиха петиция за подкрепа, тъй като директорката на 11-то ОУ е поискала танцьорите да не провеждат повече тренировките си там. Един от мотивите е, че различни хора влизат в двора на училището.

От Ансамбъл „Граово“ тогава се аргументираха, че тренират в залата вече 15 години, направили са ремонт за собствена сметка и тренировките им се провеждат привечер, когато в училището няма деца. От Ансамбъл „Граово“ изтъкват, че през школата им минават освен възрастни, така и 200 деца.

Повече подробности вижте:

Гонят ли Ансамбъл Граово от залата им за тренировки в Перник?

 

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply