След два дни се решава нещо важно за пернишкия Ансамбъл „Граово“

Ще продължи ли фолклорният ансамбъл „Граово“ да тренира както досега в залата си, намираща се на територията на 11-то училище „Елин Пелин“? 

Този въпрос ще се реши след два дни – на 28-ми януари, когато е насрочено заседанието на общинските съветници на град Перник.  Те трябва да гласуват дали да приемат предложение на кмета на града Станислав Владимиров за предоставяне за безвъзмездно ползване на помещението за тренировки на Ансамбъла, както е било и досега.

Ако предложението бъде одоборено, то Ансамбъл „Граово“ще сключи тригодишен договор с общината за безвъзмездно ползване на залата, която е 140 кв. м.

Припомняме, че в края на миналата година  от ансамбъла разпространиха петиция за подкрепа, тъй като директорката на 11-то ОУ е поискала танцьорите да не провеждат повече тренировките си там. Един от мотивите е, че различни хора влизат в двора на училището.

От Ансамбъл „Граово“ тогава се аргументираха, че тренират в залата вече 15 години, направили са ремонт за собствена сметка и тренировките им се провеждат привечер, когато в училището няма деца. От Ансамбъл „Граово“ изтъкват, че през школата им минават освен възрастни, така и 200 деца.

Повече подробности вижте:

Гонят ли Ансамбъл Граово от залата им за тренировки в Перник?

 

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на:

3 Коментари на След два дни се решава нещо важно за пернишкия Ансамбъл „Граово“

  1. Георги, незнам дали Непознатият е прав или не, но при всички случаи не е глупак , злобен или завистлив човек. Явно е разбрал посланието “ за няколко долара повече” и сам е оттеглил позицията си. Въпреки, че то едва ли таргетира него. Респект ! А ти , ако все още продължаваш да живееш в неспокойно терзание за това къде отиват събраните такси-просто изискай счетоводна справка от Ансамбъла. Предполагам, никой няма да ти откаже това.И тогава пиши пак ….

  2. Някой беше казал, че да затвориш театър или ансамбъл, който повече от 70 години пази и развива самобитните български културни традиции и съзнание е все едно да закриеш православен храм. Затова дребнавия спор кой да прибере “ няколко долара повече “ и къде да се провеждат репетициите изобщо не е от съществено значение. Важното е, че избраният от БСП, но приближен на ГЕРБ кмет, се осъзна навреме и не допусна да бъде въвлечен в един особен вид “ престъпление” . Поздравление за което ! Остава и някои други да направят това ….. иначе ще се окажем в една абсурдна, иронична ситуация , непозната през отминалите десетилетия. Но затова – по-късно, в някой от следващите коментари

  3. Ако Непознатия е прав и ползват залата безплатно и на мен не ми се струва много справедливо спрямо останалите състави и клубове. нека си останат в залата но да си плащат някакъв наем на общината, тока, водата също. все пак като са толкова многочислени, къде отиват таксите които взимат от хората? в джоба на Нецов ли?

Коментирай

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван