За първи път в Перник: Детска градина води деца на ски училище

Детска градина в Перник развива и популяризира зимния спорт сред възпитаниците си. За първи път малчуганите от ДГ „Изворче“ в кв. „Твърди ливади“ Перник ще могат да се научат още от съвсем малки да карат ски. А идеята за ски училище е отдавнашна мечта на директорката на градината Искра Чернева.

Обучението се провежда в рамките на пет дни, а мястото е хижа Алеко. В рамките на работната седмица децата се обучават да карат ски. През това време те се водят присъствено на детска градина. От детската градина им приготвят обяд, а на място на хижата ги гощават и с топъл чай. Ски оборудването пък е от фирмата, която провежда обучението.

Интересно е, че фирмата, която извършва ски обучението предлага и летни занимания за децата, като ориентиране, палене на огън в гората и др. А вече има заявки и за това от страна на родители.

Към момента интересът от страна на децата към ски училището е много голям, споделят от детската градина. Децата отиват с ентусиазъм и се връщат заредени с положителни емоции при родителите си. Подсигурено е и бусче, което ги кара до хижа Алеко и ги връща обратно в Перник.

След като са закарини в планината, малчуганите от „Изворче“ влизат в топло помещение, където се преобуват и подготвят за ски обучението. След това излизат на пистата, а обучението е съобразено с тяхната възраст.
По-късно влизат в топлата къщичка за приготвения им обяд. Следва второ занимание по ски и след това се връщат отново в детската градина.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply