Бизнесът в Перник излезе на протест срещу мерките: Не искаме пари, а отворени врати

Да бъде даден рестарт на дейността им настояха собственици и работещи в заведения и фитнес зали в Перник. Дни преди националния протест, организиран от ресторантьорския бранш, те се събраха пред сградата на Областната администрация, за да изразят недоволството си от продължаващите ограничителни мерки. По думите им загубите, които търпят, вече са огромни.

Не искаме пари, а отворени врати, това заявиха протестиращите собственици на заведения и фитнес зали в Перник. По думите им в страната се упражнява двоен стандарт спрямо бизнеса.

Ето какво заявиха протестиращи:

„Кандидатствахме и ние по програмата „Запази ме”. Преведени пари няма за един ден. Хората умират буквално от глад. За мене това е нещо, което ми пълни очите със сълзи. За мене не трябва да бъде така“.

„Искаме държавата да ни отвори, за да можем да живеем пълноценно. И да работим. Главно да работим“.

Протестът се е зародил спонтанно. Участниците в него заявиха, че ще се включат и в националния протест в столицата на 27 януари. Собствениците на заведения в Перник са категорични, че ако колегите им в страната отварят заведенията си на 1 февруари, те също ще сторят това и ще бъдат съпричастни.

Изнточник: БНР. Снимки: Елена Тамакярска

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на:

7 Коментари на Бизнесът в Перник излезе на протест срещу мерките: Не искаме пари, а отворени врати

  1. СРАМ ЗА ТИШКИН ! Страх ли те е да отразиш събитието в Перник , та се позоваваш на БНР……

  2. А къде бяха тия герберастки подлоги от бизнеса, когато хората протестираха цяло лято, та до днес 200 дни? Къде бяхте бе лумпени, дето за по-кратко сами се наричате бизнесмени. Айде закривай и обратно на село на нивата.

  3. А къде бяха тия герберастки подлоги от бизнеса, когато хората протестираха цяло лято, та до днес 200 дни? Къде бяхте бе лумпени, дето за по-кратко сами се наричате бизнесмени. Айде закривай и обратно на село на нивата.

  4. Я стига бе. Бързат да ни набутат залежалото по хладилници и фризери старо месо и палмово сиренце в салатките. БОЙКОТ на тия можешици. Да остянат само частните – ако изобщо има такива!!!

Коментирай

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван