Перник събра над 1500 гласа за по-зелен град

Над 1500 гласа е събрал Перник в анкетата на Гората.бг за дарение на 200 000 дървета през пролетта на тази година. 

Идеята е да бъдат дарени 200 000 дървета, директно на хора и организации, през пролет 2021-та, в конкретни събития, в които просто ще подаряваме на всеки, който желае, без условности, без записвания, напълно безплатно. Дърветата ще са медоносни, плодни, паркови, горски – за да направим България още по-красива, по-зелена и по-добра – за хората, пчелите и животните, казват от Гората.бг.

На базата на проведеното проучване ще бъдат избрани първите 7 града и ще се подаряват фиданки на всеки, който желае в тези места, на конкретни дати. А резултатите от анкетата ще бъдат отчетени на 21.02.21 г.

Към момента Перник е на 10-то място в класацията. А най-много гласове са събрали Шумен, Враца, Сливен, Ямобл, Видин, Русе и Плевен.

Гората.бг е инициатива движена от желанието за добро, изцяло от доброволци и напълно безкористно. Вече сме засадили над 1 милион дървета в България и сме си поставили амбициозната цел да засадим 3 милиона до 2025 година. Правим и много други добри дела, казват от роганизацията.

ЗА ГЛАСУВАНЕ В АНКЕТАТА

Коментари

коментара