Премахват принудително стари брички в Перник

39 автомобила ще бъдат принудително премахнати от улиците на Перник със заповед на кмета Станислав Владимиров. От тях 14 са без регистрция.

Колите са изън движение и очевидно пречат на градската среда. Техните собственици са предупредени с  препоръки да бъдат преместени. В крайна сметка се е стигнало дотам от общинската администрация да ги отстранят принудително.

Това обаче ще стане след като мине двуседмичния срок за обжалване, който тече от издаването на заповедта -19-и януари, разбра ZaPernik.com.

След изтичането на 14-дневния срок от общината ще премахнат колите, а фирмата, която ще ги извози ще ги закара на собствен паркинг, съобщиха от общината. След като това се случи започва да тече срок от 14 дни след вдигането автомобила и ако той не се потърси от собственика, след изтичането на срока се разкомплектова.

Всички заповеди за отстраняване и на 14-те автомобила са издадени на 19-ти януари 2021г. Повечето от автомобилите, които ще бъдат премахнати са от централната градска част и по ул. „Отец Паисий“, както и в кварталите Изток и Тева.

Към момента Община Перник не е премахвала принудително автомобили. Миналата година от общинския инспекторат лепяха бележки собствениците сами да извозят колите си и част от тях вече са го направили.

През изминалата година са стикирнани малко над 140 автомобила. Доброволно премахнати са 97 коли от собствениците.

След като и останалите коли бъдат премахнати, стикирането на нови автомобили за премахване ще продължи на територията на целия град, уточняват пред zaPernik.com от общенската администрация.

 

Коментари

коментара