Проверяват пернишката болница заради двата смъртни случаи на съпрузи с COVID-19

Министерство на здравеопазването е разпоредило проверка на двата смъртни случая на заразени с коронавирус в болницата в Перник. Починалите са съпрузи, като пред камерата на Нова тв синът разказа, че двамата са се влошили навръх празниците и не са получили адекватни грижи.

Двамата са били приети в местната болница на 18 декември с положителен тест за коронавирус. Майката е била с ниска температура, бащата не е имал сериозно неразположение, разказа Юлиян Георгиев. Майката, която е била с двустранна пневмония, се е влошила на 22 декември.

„Беше със затруднено дишане и е потърсила лекар, но лекарката изобщо не я е прегледала. Застанала е на вратата на стаята и само е казала, че това са симптоми на коронавирус“.

Жената е била преведена в реанимация с много ниска сатурация, без да бъдат уведомени близките, на 23 губи битката с болестта. Бащата е бил с едностранна пневмония, лекуващият лекар е уведомил близките, че лечението върви добре и той ще бъде изписан на 30 декември.

На 30 декември роднините са уведомени, че мъжът ще трябва да остане за още ден-два. На 1 януари, когато се чухме с баща ми, той беше зле. Цял ден беше издирвал лекар, като такъв се е появил едва в края на деня, след като останалите хора в стаята са излезли да го търсят. Тогава баща ми е преведен в реанимация, но при преместването му лекарствата – антибиотик и медикаменти за кръвно, остават в старото отделение.

На 2 януари ни уведомиха, че трябва пак да ги закупим. Наложи се наш близък да пътува 50 км. от Земен до Перник, за да купи и занесе медикаментите, защото ние бяхме под карантина“, разказа още синът.

Бащата е починал на 7 януари.

От епикризите е станало ясно, че нито един от двамата не е лекуван с ремдесивир, въпреки че са тежки случай. За разреждане на кръвта е даван аспирин протект вместо фраксипарин./СЕГА

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на:

4 Коментари на Проверяват пернишката болница заради двата смъртни случаи на съпрузи с COVID-19

  1. Катя,невежеството не е опасно,когато е за лично ползване,но само тогава!Изследванията ,в по-голямата си част се правят в СОФИЯ,така че…

  2. На 29.12.20г. в спешното отделение на пернишката болница, почина майка ми.
    Ако тази болница бъде закрита, ще умрат по малко хора, отколкото ако продължи да работи по този начин.

  3. Когато перничанин отиде на преглед в софийска болница, изследванията направени в Перник не ги признават изобщо, защото нямат вяра на пернишките лекари! Направете си извод, за колко способни имат нашите лекари! Затова не се доверявайте на болницата ни и спешния център! Тук са събрани най-големите некадърници!

Коментирай

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван