Топлофикация Перник следва твърда линия към преминаване на газ

Не сме променили инвестиционното си намерение въпреки възникналите затруднения покрай коронавируса. Напротив – продължаваме да реализираме започнатите проекти. Един от най-големите е поетапното преминаване през летните месеци на природен газ. Работим съгласно планирания срок. Това каза в интервю за 3е-news.net изпълнителният директор на „Топлофикация Перник“ Ясен Кацаров.

Той уточни, че инвестицията е голяма, но ще позволи да се произвежда още по-зелена енергия. Предстои изграждането на площадката, където ще бъдат разположени трите газови когенерации. Внедряването на мощностите в режим на работа ще доведе до повишаване на качеството на предлаганата услуга.

„За нас е важно да гарантираме сигурност и качество на услугите. Ние работим в синхрон с политиките на местно, национално и европейско ниво за опазване на околната среда и подобряване на качеството на въздуха в Перник“, подчерта Ясен Кацаров и допълни: „Топлофикация Перник“ е част от енергийния сектор на България и е базова мощност за икономиката на региона. Затова ние инвестираме в бъдещето на дружеството, в неговото модернизиране, дигитализиране и внедряване на зелени практики.“

3е-news.net

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на:

4 Коментари на Топлофикация Перник следва твърда линия към преминаване на газ

  1. Стига глупости какви сградни инсталации какви 5 лева. Когато на вън е топло и радиаторите не се пипат застудее ли край с топлината. Признайте за проблема веднъж за винаги и го отстранете а не ми обяснявайте че ми се изострят чувствата.

  2. Уморена съм от лъжите и наглостта тези идиоти. Искам да плащам за 12 градуса, ако мисли директора, че това е парно което тец Перник е подал масово на своите абонати?

Коментирай

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван