Перничани възмутени: Изсичат гората на кв. Тева!

След като години нард бе сметище, гората на квартар Тева в момента се и изсича, сигнализираха перничани в социалната мрежа. Перничанин пита: кой разреши да се изсича гората на кв. Тева?

„Декември месец 2020 година събрах подписка в подкрепа на проект за облагородяване на парк Урса който внесох в общината . Но вместо нов парк , имаме обект за добив на дървесина . Искам да зная кой е г-н Кирил Манов , и защо е разрешил на “ Агролесинжинеринг “ – фирмата на която Той е управител тази сеч ? Защо се изсича млада гора която е в близост до теца и абсорбира не малка част от „безвредните“ газове излизащи от комините му ? Искам да заная колко дървета ще изсече г-н Манов за тази една година ? Или по точно – колко ще ни остави ? Искам да зная – до кога така ?“, пишие Добрин Добрев във Фейсбук.

ZaPernik.cоm разбра, че гората, в която се реже към момента дървесината не е общинска, а е частна собственост. Фирмата, която обработва дърветата също е частна.

От Разрешителното за сеч става ясно, че Държавнаагенция пог орите е разрешила изсичане на 51 кубика черен бор и 1,5 кубика вършина.

Ето и разрешителното за сеч:

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на:

2 Коментари на Перничани възмутени: Изсичат гората на кв. Тева!

  1. А така също и боровата гора в кв Бела вода до блоковете се сече поголовно Моля помогнете това безобразие да се прекрати

Коментирай

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван