ЖЕЛЕЗНИ! Три перничанки станаха категорични шампионки по бокс, четвърта дебютира с бронз!

Страхотен успех записа Перник в Държавното първенство по бокс за жени и девойки, провело се в град Русе. Три пернишки боксьорки станаха безапелационни шампиони, а четвърта дебютира за първи път на арената с бронзов медал. 

Момичетата, които донесоха медали за Перник са от два пернишки клуба – „Ладимекс“ и „Миньор“.

Жана Огнянова и Ния Георгиева – ученички от Спортно училище „Олимпиец“ –  са възпитанички на треньорите Манол Иванов и Аделина Йорданова от клуб „Ладимекс“.

Жана Огнянова в категория до 51 килограма, която за пореден път стъпи на най-високото стъпало на стълбичката на победителите не даде нито един съдийски глас на противничките си и завърши всички срещи с по 3:0 в нейна полза. На финала тя бе категорично по-добра от противничаката си от ЦСКА. Жана беше определена и за най-техничен състезател на първенството.

Ния Снегина Герогиева в категория до 75 килограма стана за първи път шампионка на страната, като отказа на финала още в първи рунд противничката си от „Олимпия“ – Разград.

Далия Райчева е добре позната с постиженията си при девойките от клуб „Миньор“ с ръководител Емил Райков.

Далия Райчева в категория 64 килограма записа победа на полуфиналите срещу съперничката си от Лаута – Пловдив още в първия рунд. След това отново в първи рунд Далия успя да победи съперничката си от ЦСКА с отказване. 

Другата възпитаничка на „Миньор“ Еми Емилова успя да се пребори за бронзов медал, като това е дебют за младата боксьорка.

Коментари

коментара