Утре се сбогуват с най-големия късметлия на Перник – Росен Джуджето

Утре, от  13:45ч. на пернишките гробища е насрочено погребението на най-известния тотомилионер от Перник Росен Русимов – Джуджето.

Както вече съобщихме, Росен Русимов е издъхнал в  съня си в дома му в кв. „Монте Карло“. Причината обаче не е коронавирус, споделят запознати. Не е ясно дали 55-годишният мъж е боледувал от нещо. „Боледуваше“ от чувство за хумор“, споделят приятели на Росен.

Перничани знаят Росен като сърцат човек, голям късметлия и благодетел. Той стана известен в цяла България, след като спечели от лотарията 5 милиона лева, не скри лицето си, а застана без притеснение пред камерата на ZaPernik.com.

Джуджето бе известен със своята щедрост и помагаше на закъсали приятели, но успя и да инвестира част от спечеленото в свой бизнес. Любител рибар, последно се занимаваше с развъждане на раци на язовир Бушляк.
Снимка: България Днес
От пернишкото заматресение ежегодно, Росен Русимов заедно със свои приятели правеше голям курбан в кв. „Монте Карло“, на който събираше стотици хора.  Миналата година Русимов ожени и сина си.
Снимка: Интернет

Много перничани помнят Джуджето не само като бохем, но и като благодетел. Русимов помагаше финансово на редица каузи, както и на  пернишкия футболен клуб „Миньор“.

Ето какво написаха от ръководството на клуба след вестта за кончината на Росен Русимов:

„Миньорци, за съжаление лошите новини ни връхлитат една след друга. Днес почина още един от спансорите на клуба ни Росен Русимов, който в най-трудните години за пернишкия футбол без да парадира подпомагаше Миньор.
Почивай в мир, приятелю!
ФК Миньор-Перник изказва най-искрени съболезвоавия на близките му!
Погребението ще се състои утре от 13,45 часа на централните пернишки гробища.

Коментари

коментара