Водата тръгва към Перник!

„Голямата авария на пречиствателната станция при язовир „Студена“ е оправена и водата е пусната към перничани“, съобщи в полунощ от мястото на събитието пред ZaPernik.com младия областен управител на Перник Емил Костадинов.

За щастие на перничани, голямата авария не успя да остави града дори нощ без вода.  А положението към 18 часа изглеждаше тежко. Дори от водното дружество „ВиК“ предупредиха перничани да се презапасим с вода.

Аварийни екипи веднага бяха насочени в посока язовир „Студена“, където пречиствателната станция аварира. На място е областния управител на Перник Емил Костадинов.

Очакваме, утре сутрин, когато повечето перничани се будят и отварят ZaPernik.com, четейки тази статия, водата вече да е в чешмите на перничани. Изключение ще правят живущите от центъра, за които обявихме, че ще има планов ремонт на Клон 1. Там ремонта се очаква да приключи в края на деня.

Припомняме, че помпената станция при язовир „Студена“ се поправя в момента с пари на правителството, след водната криза от началото на годината.

Водният цикъл на града ще бъде догодина. Там ще бъдат сменени оставащите несменени големи водни съоръжения. В момента върви подмяната на големите тръби на града от където изтичаше водата.

Да се надяваме, че след година вече поне няколко десетилетия Перник няма да има големи проблеми с водата.