Новият лидер на ГЕРБ Перник разкри намеренията на Бойко Борисов за града

Бомбата на „За Перник“ от миналия месец, че Денислав Захариев е новия лидер на ГЕРБ Перник , бе потвърдена днес, научи ZaPernik.com. Официално с решение на централата на ГЕРБ Денислав Захариев е новия общински координатор на ГЕРБ. „За Перник“ се свърза с него за първи думи.

Господин Захариев, Вие сте новия лидер на партия „ГЕРБ“ в град Перник. Днес писмото от централата на партията официално дойде , с което се потвърди информацията на ZaPernik.com, че има промени и Вие ще оглавите партията на Бойко Борисов в Перник. Кажете ни първи думи?

Първите думи са благодаря на хората, които ме подкрепиха от Перник, благодаря на премиера и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов за доверието. Ще кажа на всички, че ще дам всичко от себе си, за да покажа на перничани новия ГЕРБ и различния подход, който ще приложим, за да работим за перничани.

Какво ще бъде по-различното от досега?

ГЕРБ загуби последните избори в Перник, с малко, точно както Доналд Тръмп в момента изгуби изборите в САЩ. Но така отредиха перничани. Ние приехме тази загуба тежко. Избирателите решиха кмет да бъде г-н Станислав Владимиров. Това ни накара да се променим и да направим резки партийни промени.

Какви са те?

Първо анализирахме грешките от изборите. Водната криза, която застраши няколко града в България, най-тежко Перник си каза думата. Появиха се много конспиративни теории тогава, които не се оправдаха, но станалото – станало. Направи се така, че повече това никога да не може да се повтори. Изгради се алтернативно захранване на водата в Перник, подменя се целия водопровод, догодина идва водния цикъл на Перник. Всичко това само за една календарна година.

В политически план какви ще са промените?

Изцяло нов подход на партията. Много по-различен от преди. Лична подкрепа от лидера Бойко Борисов. И основния акцент, който ще бъде на нашия труд: Повече пари за Перник! Въпреки, че нямаме наш кмет, ще направим за града двойно повече, за да има нови придобивки и първите резултати се виждат.

Това няма ли да налее вот в канчето на БСП?

Хората виждат кой и какво прави. Няма значение от коя партия е кмета. Мислим държавнически. Ние живеем в Перник и всички ще ползваме направеното. Всяка седмица разговаряме с премиера и централата по тези въпроси и търсим максималното, което можем да привлечем за града ни и да вкараме колкото се може повече инвестиции в Перник.

Какво Ви е мнението за управлението на новия кмет Станислав Владимиров от БСП?

Единственото, върху което се е фокусирал кмета Владимиров в момента е да усвоява парите, с които го затрупва правителството на ГЕРБ. Той се намира, както имаше едно време в телевизонно шоу „Бурята Невада“, и около него хвърчат милиони лева, които вади през отвора на кабинката. И това е хубаво за Перник! През последните месеци в Перник влезнаха толкова много пари, колкото десетилетия назад не са. ГЕРБ ще продължим тази линия – да се помага на Перник.

Благодарение на финансовата дисциплина и положените основи на миналия управленски период на Община Перник, сега могат да се правят видими резултати за града. Точно това бяхме приготвили за втория ни мандат, проектите са готови,но сега възможност да ги реализира има г-н Владимиров.

Ето, този месец ще подкрепим идването на още средства за града ни, за да може три големи улици, сред които и тази в квартал „Тева“ да са ремонтират изцяло. Разбрахте, че правителството дава милиони за изграждане на нов плувен басейн в центъра на Перник. Ще има пари и за кръгово при Стоматологията, отново от правителството на Бойко Борисов.

Но това не означава, че кметът на Перник трябва да отменя реформите, които трябва да бъдат извършени в Общината. Главното обещание на кмета Владимиров бе за електронна община. Нищо не е направено, освен да се сменят няколко картинки на сайта на Общинската администрация. В другите сектори – спорт, култура, инфраструктура,селата около Перник – има какво да се прави.

Цветан Цветанов бе снощи в Перник и каза, че старото ръководство на ГЕРБ и кметицата Вяра Церовска не са работели в синхрон с централата. Истина ли е това?

Господин Цветанов е прав. Комуникацията не беше най-добрата. Но не му прави чест на господин Цветанов да говори така зад гърба на хората, особено за дами. Защото именно той отговаряше за комуникацията в партия ГЕРБ със структурите. Ако е имало проблем,то не е едностранен – то той е бил също част от проблема. Но тези неща днес са в миналото и са изгладени. В момента комуникацията между пернишкия ГЕРБ и централата са на най-доброто си ниво, откакто я има партията.

Какво Ви каза Борисов?

Господин Борисов каза да управляваме партията в Перник оттук нататък по мъжки. И в името на хората. Те ще забележат резултатите и ще си направят сметката. Каза, че Перник му е приоритетен в полезрението и ще следи нещата изкъсо. Каза да се обръщаме лично към него за всичко и, че ще помага на перничани с всичко, което може.

Как ще полеете новия си пост?

Като подготвя документите и свикам новия екип от общинско ръководство в понеделник, за да започнат работа по новия начин и те. Партията имаше много нужда от промяна и в момента всички са въодушевени. Празнуване ще има след като си свършим работата и направим добри резултати на изборите догодина, за да продължи развитието си България и Перник в тези тежки времена.

Коментари

коментара